Over de tram

De sneltram verzorgt sinds 1983 een snelle verbinding tussen Utrecht en Nieuwegein en IJsselstein. Provincie Utrecht Openbaar Vervoer werkt aan een complete renovatie van de huidige trambaan, aanpassing van alle haltes en een volledig geïntegreerd OV-systeem per 2020. Toegankelijke lagevloertrams maken op dit moment testritten op de trambaan.

 

Overzichtskaart tramlijnen provincie Utrecht

Snel naar

 • Tram rijdt bij UMC Utrecht

  Tram 22

  Tramlijn 22 rijdt tussen Utrecht Centraal Station en Utrecht Science Park. De tramlijn zorgt voor een snelle verbinding met Utrecht Science Park en meer ruimte en comfort voor de reizigers.

 • Tram type Urbos 100 provincie Utrecht

  Het materieel/de tram

  De gele tramstellen zijn een vertrouwde verschijning op de trambaan. Nieuwe trams maken momenteel testritten. Dankzij de lage vloeren en rolstoel- en scootmobielvriendelijke deuren is deze Urbos 100 tram een voorbeeld van toegankelijkheid.

 • U-OV sneltram Nieuwegein aan het perron

  Prestaties en reizigers

  Meestal rijden de sneltrams als een zonnetje. De punctualiteit van de dienstregeling is goed op orde. Hoe vaak is er sprake van storing of rituitval? Wat betekent dit voor de punctualiteit? Zijn reizigers tevreden? In dit artikel zetten we de feiten op een rij.