Veiligheid en vergunningen

De tram tussen Utrecht en Nieuwegein/IJsselstein brengt mensen snel en veilig naar hun bestemming. Dat aspect van veiligheid staat voor provincie Utrecht voorop bij het beheer van tramsysteem. De tram moet veilig zijn voor weggebruikers, passagiers, mensen die in de omgeving van de tram wonen en naar hun werk gaan, maar ook voor de specialisten die voor onderhoud en herstel aan het tramsysteem werken.

Snel naar

 • U-OV sneltram Nieuwegein aan het perron

  Voor de omgeving

  Provincie Utrecht is sinds 1 januari 2015 eigenaar en beheerder van de trambaan tussen Utrecht en Nieuwegein/IJsselstein. De afdeling Openbaar Vervoer draagt zorg voor het beheer en is dus ook het eerste aanspreekpunt voor de veiligheid van het tramsysteem. Heeft u iets opgemerkt dat een risico vormt voor de veiligheid? Meld het ons via het formulier rechts op deze pagina.

 • Spoorwerkers werken aan rails

  Voor de professional / vergunningen

  Veilig werken voor de bouwprofessionals die aan en bij de trambaan werken, is prioriteit voor afdeling Openbaar Vervoer van provincie Utrecht. Gaan uw medewerkers aan de slag op of in de nabijheid van de tramweg? De provincie hanteert verschillende procedures en regels. Lees hier de richtlijnen en/of vraag een werkvergunning aan.

 • Laptop met bril

  Klachten en meldingen

  De provincie Utrecht onderhoudt en beheert de regionale tramlijn. Heeft u klachten of meldingen over hinder als gevolg van werkzaamheden aan de trambaan?

  U kunt deze klachten of meldingen doorgeven via het meldingsformulier.