Veiligheid voor de omgeving

Provincie Utrecht is eigenaar en beheerder van de trambaan tussen Utrecht en Nieuwegein/IJsselstein. Daarom doet provincie Utrecht er alles aan om het tramsysteem zo vlekkeloos mogelijk te laten verlopen. Merkt u toch een onveilige situatie op of heeft u iets anders gezien dat een risico vormt voor de veiligheid? Meld het ons.

 • Veilig oversteken

  Het meest in het oog springende systeem om de veiligheid voor de omgeving en passagiers te waarborgen, zijn de overwegen. Met slagbomen, waarschuwingslichten en belsignalen worden weggebruikers geattendeerd als een tram nadert. Daarnaast worden bomen en struiken gesnoeid voor beter zicht op de tram bij een overweg.

 • Cameratoezicht

  Ter aanvulling van de veiligheidsmaatregelen worden ook camera's ingezet, zowel op de haltes en in de tram. Dat doen we voor de veiligheid van reizigers als voor het trampersoneel.

 • Veiligheidsbeheersysteem

  Provincie Utrecht borgt de veiligheid met het Veiligheidsbeheersysteem (VBS). Dit systeem beschrijft de werkwijzen en procedures die worden toegepast. De samenwerkende partijen (gemeenten en aannemers bijvoorbeeld) kennen deze procedures en werkwijzen. Mocht een intensievere borging van de veiligheid nodig zijn, dan worden de procedures in overleg met de samenwerkende partijen aangescherpt.

  Regiotram medewerker controleert het spoor