Werkzaamheden

We houden u op de hoogte van geplande en ongeplande werkzaamheden. Hieronder ziet u waar er wordt gewerkt aan en rond de trambaan. Waar mogelijk vermelden we of dat werk gepaard gaat met hinder voor de omgeving.

Snel naar

Prestaties van de tram

Snel naar

 • Man met koffer

  Punctualiteit

  Meestal rijden de sneltrams als een zonnetje. Klanten waarderen de tram met rapportcijfer 7,7. Maar valt er een tram uit of is er sprake van storing, dan hebben meer mensen daar last van dan alleen de reizigers in die ene tram. Hoe vaak is er sprake van storing of rituitval? Wat betekent dit voor de punctualiteit? In dit artikel zetten we de feiten op een rij.

Grote projecten

Snel naar

 • Werkzaamheden aan de vernieuwing tramlijn 2020

  Vernieuwing Regionale Trambaan 2020

  Reizigers in de regio Utrecht kunnen vanaf eind 2020 zonder overstap vanuit Nieuwegein en IJsselstein doorreizen in de nieuwe trams en over vernieuwd spoor naar Utrecht Science Park (De Uithof). Vanaf dat moment is er één doorgaande verbinding met nieuwe trams over het gehele traject.

 • Uithof met ingetekende tram

  Uithoflijn

  De eerste belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van het openbaarvervoernetwerk in Utrecht is de bouw van de Uithoflijn. Deze tramverbinding tussen Utrecht Centraal en De Uithof gaat medio/eind 2019 reizigers vervoeren en sluit aan op de sneltram naar Nieuwegein en IJsselstein.

 • Impressie nieuwe tramremise

  Nieuwe remise

  De provincie Utrecht huisvest haar trams op de remise in Nieuwegein. Als straks de vloot wordt uitgebreid vanwege de komst van de Uithoflijn, is er geen plek om alle trams te herbergen en onderhouden. Daarom wordt er op de huidige plek een vernieuwde en ruimere remise gebouwd.