Organisatie

Provincie Utrecht Openbaar Vervoer is sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor al het tramvervoer in de regio Utrecht. De provincie is de opdrachtgever van vervoerder Qbuzz die de trams rijdt onder de merknaam U-OV. De afdeling Openbaar Vervoer beheert en ontwikkelt namens de provincie het totale tramsysteem: van remise tot rails en van trams tot en met de ICT en stroomvoorziening.

Snel naar

  • Over ons

    De medewerkers die het Utrechtse tramsysteem onderhouden, werken meestal op de remise in Nieuwegein. De tramremise ligt tussen tramhalte Westraven en Zuilenstein. De verkeersleiding verzorgt ook de borden met actuele reisinformatie bij de haltes. Voor bepaalde taken neemt provincie Utrecht afdeling Openbaar Vervoer speciaal daartoe geselecteerde partijen in de arm, bijvoorbeeld voor het onderhoud van de trams en de rails.

Werken bij de provincie Utrecht openbaar vervoer

veiligheidsman Strukton

Dynamische werkplek in het hart van Nederland

Heb jij verstand van tramsystemen? Draai jij je hand niet om voor project- of concessiemanagement? Denk dan eens aan een dynamische werkplek midden in het bruisende hart van Nederland. De afdeling Openbaar Vervoer van provincie Utrecht is op zoek naar nieuwe collega’s die een bijdrage willen leveren aan de bereikbaarheid van het bruisende hartje van het land.

Grote projecten

Sinds 1 januari 2015 is het regionale openbaar vervoer onder de hoede gekomen van de provincie Utrecht. De bouw van de nieuwe tramverbinding tussen Utrecht Centraal en De Uithof / Utrecht Science Park is een van de grote projecten waar de afdeling openbaar vervoer aan werkt. Tegelijk werken we aan een nieuwe remise in Nieuwegein en aan een complete renovatie van de huidige trambaan, aanpassing van alle haltes en een volledig geïntegreerd OV-systeem per 2020. Ook voor het busvervoer en gebruik van de regiotaxi staan nieuwe projecten op stapel.

Check de actuele vacatures op http://werkenbijprovincieutrecht.nl

Regiotram Utrecht laat de trams in en voor de provincie Utrecht rijden.