Organisatie

Provincie Utrecht Openbaar Vervoer is sinds 1 januari 2015 verantwoordelijk voor al het tramvervoer in de regio Utrecht. De provincie is de opdrachtgever van vervoerder Qbuzz die de trams rijdt onder de merknaam U-OV. De afdeling Openbaar Vervoer beheert en ontwikkelt namens de provincie het totale tramsysteem: van remise tot rails en van trams tot en met de ICT en stroomvoorziening.

  • Over ons

    De medewerkers die het Utrechtse tramsysteem onderhouden, werken meestal op de remise in Nieuwegein. De tramremise ligt tussen tramhalte Westraven en Zuilenstein. De verkeersleiding verzorgt ook de borden met actuele reisinformatie bij de haltes. Voor bepaalde taken neemt provincie Utrecht afdeling Openbaar Vervoer speciaal daartoe geselecteerde partijen in de arm, bijvoorbeeld voor het onderhoud van de trams en de rails.

Werken bij de provincie Utrecht openbaar vervoer

veiligheidsman Strukton

Heb jij verstand van tramsystemen? Draai jij je hand niet om voor project- of concessiemanagement? Denk dan eens aan een dynamische werkplek midden in het bruisende hart van Nederland. De afdeling Openbaar Vervoer van provincie Utrecht is op zoek naar nieuwe collega’s die een bijdrage willen leveren aan de bereikbaarheid van het bruisende hartje van het land.

Kijk voor actuele vacatures op http://werkenbijprovincieutrecht.nl

Regiotram Utrecht laat de trams in en voor de provincie Utrecht rijden.