Tram rijdt op 14 april als proef tijdens wedstrijddag FC Utrecht

Op zondag 14 april rijden er trams als proef van 12.00 uur tot 18.00 uur tussen Nieuwegein en Utrecht Science Park via Utrecht Centraal en Stadion Galgenwaard. Bezoekers van de wedstrijd FC Utrecht - Go Ahead Eagles kunnen daardoor met de tram naar Stadion Galgenwaard. Ook andere reizigers kunnen elke 7,5 minuut gebruik maken van de tram. Dit is een proef om de tram vaker in te zetten op wedstrijddagen van FC Utrecht en tijdens andere evenementen in Utrecht Oost in het weekend. 

Tram 22 richting Utrecht CS

De inzet van een tram op wedstrijddagen van FC Utrecht is al lang een wens van FC Utrecht,  supporters, de gemeente Utrecht en de provincie Utrecht. Normaal gesproken rijdt de tram in het weekend niet tussen Utrecht Centraal en Utrecht Science Park. De gemeente Utrecht, provincie Utrecht, Qbuzz en FC Utrecht hebben dit nu eenmalig mogelijk gemaakt om te onderzoeken hoe de inzet van de tram bevalt. Dit zal plaatsvinden op zondag 14 april, wanneer FC Utrecht thuis tegen Go Ahead Eagles speelt om 14.30 uur.

Geen pendelbussen

Met de inzet van de tram rijden deze dag geen speciale supporter pendelbussen tussen Utrecht Centraal en Stadion Galgenwaard. Om de tram te kunnen gebruiken, moeten reizigers op het tramperron in- en uitchecken met hun bankpas of OV-chipkaart. Vanaf de halte Stadion Galgenwaard wordt de looproute naar het stadion aangegeven. 

Extra inzet

Veiligheid is erg belangrijk in deze proef. Denk hierbij aan de verkeerssituatie rondom het stadion en de doorstroming van reizigers op de tramhalte van en naar het stadion. FC Utrecht en Qbuzz zetten extra personeel in bij de halte op Utrecht Centraal en Stadion Galgenwaard. Ook zijn er verkeersregelaars aanwezig om reizigers te begeleiden en eventuele vragen te beantwoorden.

Voor persinformatie:
jelmer.geerds@provincie-utrecht.nl, 06 42 47 30 33

logo's provincie Utrecht, gemeente Utrecht, FC Utrecht en Qbuzz