Jaarverslag Beheer Tramsysteem 2023 is vastgesteld

Het Jaarverslag Beheer Tramsysteem 2023 is eind mei 2024 door Gedeputeerde Staten vastgesteld. Dit jaarverslag is conform de Wet lokaal spoor (Wls) aan de decentrale overheid aangeboden door het Trambedrijf Beheer en Onderhoud (TBO). Zij is als beheerder van het tramsysteem volgens de Wls hiervoor verantwoordelijk. 

Het jaarverslag beschrijft welke onderhouds- en beheersactiviteiten TBO heeft uitgevoerd om de tram rijdende te houden, en het geeft inzicht in de prestaties van de infrastructuur en trams. Samengevat kunnen we concluderen dat in 2023 een positieve trend is ingezet. 

Afgelopen jaar zijn veel verschillende positieve ontwikkelingen in gang gezet en het jaar stond in het teken van continu verbeteren van het onderhoudsproces en het optimaliseren van de manier van samenwerken. Mooie resultaten als het reduceren van het booggeluid door het plaatsen van smeerinstallaties en proactief onderhoud van geluidsbeperkende maatregelen mogen hier genoemd worden. Ook preventieve maatregelen zoals het plan van aanpak en de realisatie van maatregelen om de veiligheid op overwegen te verbeteren, laten zien hoe TBO omgaat met de effecten van de tram op haar omgeving.

Tenslotte kent 2023 minder verstoringen en is er een toename van 36% meer reizigers dan in 2022. TBI is trots op de behaalde resultaten.

Lees hier het Jaarverslag Beheer Tramsysteem 2023.

Voor persinformatie:

regiotram@provincie-utrecht.nl