Gratis OV-abonnement aanvragen tot 1 september 2023

in Tram 22

Bent u 66 jaar of ouder, inwoner van de provincie Utrecht en heeft u een inkomen van maximaal 21.000 euro? Maak dan gebruik van het gratis OV-abonnement. U heeft tot 1 september 2023 de tijd om uw aanvraag in te dienen, dus wees er snel bij.

66 plussers (man en vrouw) in openbaar vervoer

Met het gratis OV-abonnement kunnen oudere inwoners van de gehele provincie Utrecht met een beperkt budget gratis reizen met de bus en tram na 9.00 uur ’s ochtends. De provincie Utrecht wil iedereen de mogelijkheid bieden om zich vrij te bewegen en sociale contacten te onderhouden. Daarom is de provincie vorig jaar gestart met de proef Gratis OV voor 66-plussers met een krappe beurs. Let op, deze proef stopt op 9 december van dit jaar.

Hulp bij aanvraagformulier

Op de website www.gratisreizenouderen.nl kunt u het gratis OV-abonnement aanvragen. Op deze website staat stap voor stap uitgelegd hoe u het aanvraagformulier moet invullen. Ouderen die hulp nodig hebben bij het invullen van het aanvraagformulier, bijvoorbeeld met het downloaden van de inkomstenverklaring bij de Belastingdienst, kunnen terecht bij een van de bibliotheken.

Wees er dus op tijd bij, want de aanvraag moet uiterlijk vóór 1 september 2023 worden ingediend. Voor 2024 is de provincie nog aan het bekijken welk gevolg deze proef krijgt, dus het is belangrijk om nu nog gebruik te maken van deze mogelijkheid.

De actie met gratis reizen is een initiatief uit het coalitieakkoord en wordt mogelijk gemaakt met een financiële bijdrage door de provincie Utrecht van 1,3 miljoen euro.

Meer informatie

Kijk op de website www.gratisreizenouderen.nl of ga langs bij de bibliotheek bij u in de buurt.

Voor persinformatie:

miranda.mens@provincie-utrecht.nl06 53 21 55 01