Route en haltes tram 22

De nieuwe tramlijn is zo ontworpen dat reizigers snel en gemakkelijk van A naar B komen. Bij Utrecht Centraal Station is aan de centrumzijde een bus- en tramstation gebouwd. Aan de rechterkant staan de trams klaar om u naar het Science Park te brengen.

Tram bij de halte Heidelberglaan

Route tram 22

De reis gaat vanaf Utrecht Centraal Station direct naar station Vaartsche Rijn. Daar is het mogelijk om over te stappen. Vanaf halte Vaartsche Rijn maken de trams snelheid tot 70 kilometer per uur. Langs het spoor van NS gaat de reis met een tussenstop bij stadion Galgenwaard door naar Utrecht Science Park. Daar zijn de meeste haltes. Omdat daar op de trambaan ook bussen rijden, zijn er gecombineerde haltes gemaakt met verschillende overstapmogelijkheden. Eindpunt is P+R Utrecht Science Park.

Bekijk de route op de kaart

Stalling trams

De meeste trams staan in Nieuwegein gestald, maar ook bij P+R Utrecht Science Park is een stalling voor de trams. Zo kunnen trams ’s ochtends snel vertrekken voor de eerste ritten. Het opstelterrein bij de P+R is alleen voor de stalling van trams. Al het onderhoud gebeurt in Nieuwegein.