Werkzaamheden overweg St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein

De overweg van het St. Antoniusziekenhuis richting de spoedeisende hulp en de RAVU in Nieuwegein wordt vernieuwd. Dat gebeurt op vrijdag 23 februari vanaf 20.00 uur tot maandag 26 februari. Het werkgebied is gelegen vanaf de kruising Zuidstedeweg tot aan de halte van het Antonius Ziekenhuis (traject IJsselstein).

Zuidstedeweg

De werkzaamheden zullen zowel overdag als ’s nachts plaatsvinden, waardoor er continu aan het tramspoor gewerkt wordt. Hierbij wordt een deel van de weg en de overweg afgezet en rijdt er in die periode vervangend busvervoer tussen halte Nieuwegein City en halte IJsselstein Zuid. De reguliere dienstregeling wordt op 26 februari weer volgens de normale dienstregeling hervat.

Vervangend vervoer

Tijdens de werkzaamheden aan de overweg rijdt er vervangend busvervoer - buslijn 921 - tussen halte Nieuwegein City en halte IJsselstein Zuid. Deze bus rijdt op de dag een directe route tussen Nieuwegein City en IJsselstein Stadscentrum. De buslijn 921 rijdt even vaak als de tram, zodat er altijd aansluiting wordt geboden tussen bus en tram bij halte Nieuwegein City. Tussen IJsselstein Stadscentrum – IJsselstein Zuid wordt overdag van 8:00 tot 20:00 een pendelbusje met vaste dienstregeling ingezet. Voor de avond- en nachten is een belbus beschikbaar voor dit traject in IJsselstein.

Reizigers met een scootmobiel, rolstoel/rollator die normaal de tram nemen voor dit traject kunnen gebruik maken van de scootmobielregeling. Een taxibusje is te bestellen via U-OV.

De tram vanaf Utrecht Centrum Centraal (UCC) tot halte Nieuwegein-Zuid blijft volgens normale dienstregeling gewoon rijden.

Meer informatie over vervangend busvervoer vindt u op de website www.u-ov.info/tram

Omleiding

De werkzaamheden aan het spoor hebben directe invloed op de bereikbaarheid van de weg richting de spoedeisende hulp van het St. Antonius Ziekenhuis en de RAVU. Bezoekers die naar de spoedeisende hulp en de RAVU moeten, maken daarom gebruik van de gebruikelijke rijbaan die naar de hoofdentree van het ziekenhuis gaat. Met verkeersborden wordt de omleiding richting het ziekenhuis aangegeven, en er worden verkeersregelaars ingezet om de doorstroming en veiligheid te waarborgen.

Ook het fietspad en voetgangerspad over deze overweg zijn afgesloten vanwege de veiligheid.

Hinder

Helaas kunnen de werkzaamheden niet worden uitgevoerd zonder enige mate van hinder voor de directe omgeving. De overlast gevende werkzaamheden zijn zo veel mogelijk overdag en in de avond gepland. Het is mogelijk dat vanwege de omvang van de werkzaamheden het ook doorloopt in de nacht. We streven ernaar om de overlast tot een minimum te beperken.

Meer info

Heeft u een vraag of wilt u een melding doen? Ga dan naar de website www.regiotramutrecht.nl/klachten en meldingen.

We hopen op uw begrip en stellen alles in het werk om deze situatie voor u zo snel en goed als mogelijk te verbeteren.

Voor persinformatie:

jelmer.geerds@provincie-utrecht.nl06 42 47 30 33