Werkzaamheden 24 Oktoberplein en herinrichting tramoversteek Overste den Oudenlaan

Het spoor in de bocht van het 24 oktoberplein wordt in de periode van 20 november tot 1 december vernieuwd. Het werk is gelegen in de boog tussen Beneluxlaan en de Weg der Verenigde Naties in Utrecht. De werkzaamheden zullen zowel overdag als ’s nachts plaatsvinden. Dat betekent dat er continu aan het tramspoor gewerkt wordt. Hierbij wordt een deel van de weg afgezet en rijdt er in die periode vervangend busvervoer tussen halte Jaarbeurszijde Utrecht en halte Zuilenstein in Nieuwegein.

smeerinstallatie ijsselstein zuid

Daarnaast krijgt de tramoversteek Overste den Oudenlaan - Weg der Verenigde Naties een nieuwe inrichting zodat er weer twee rijbanen zijn waarover autoverkeer veilig kan oversteken richting de Ring. Dit wordt in dezelfde periode uitgevoerd omdat er dan geen tram rijdt over dit traject in Utrecht. De reguliere dienstregeling wordt op 1 december 2023 weer hervat.

Vervangend vervoer

Tijdens de werkzaamheden aan het 24 oktoberplein rijdt er vervangend busvervoer - buslijn 920 - tussen halte Utrecht CS Jaarbeurszijde en halte Zuilenstein. Deze bus rijdt een directe route tussen Utrecht CS en Zuilenstein (via de Van Zijstweg en Europalaan). De buslijn 920 rijdt even vaak als de tram, zodat er altijd aansluiting wordt geboden tussen bus en tram bij halte Zuilenstein.

Reizigers van en naar Kanaleneiland reizen met reguliere bussen.

De tram vanaf Utrecht Centrum Centraal (UCC) tot halte P+R Science Park en tussen halte Zuilenstein tot Nieuwegein-Zuid en IJsselstein-Zuid blijven gewoon rijden. De tram tussen halte Zuilenstein tot Nieuwegein-Zuid en IJsselstein-Zuid rijdt volgens de normale dienstregeling. De tram vanaf UCC tot halte P+R Science Park rijdt minder vaak dan normaal.

Meer informatie over vervangend busvervoer vindt u op de website www.u-ov.info/tram.  

Omleiding

De werkzaamheden aan het spoor hebben directe invloed op de bereikbaarheid van wegen en straten rondom het 24 oktoberplein. De rijbaan op de Beneluxlaan, ter hoogte van Admiraal Helfrichlaan, richting centrum Weg der Verenigde Naties is in deze periode afgesloten. Met verkeersborden wordt de omleiding richting centrum aangegeven.

Ook het fietspad en voetgangerspad richting centrum is afgesloten in verband met de veiligheid. Het (gemotoriseerd) verkeer dat vanuit de Weg der Verenigden Naties richting Beneluxlaan gaat heeft de normale vrije doorgang. Ook is er een verkeersomleiding voor het autoverkeer vanaf de Overste den Oudenlaan naar de Ring Utrecht. Deze wordt omgeleid via de Overste den Oudenlaan de Europalaan.

Hinder

Helaas kunnen de werkzaamheden niet worden uitgevoerd zonder enige mate van hinder voor de directe omgeving. De overlast gevende werkzaamheden zijn zo veel als mogelijk overdag en in de avond gepland, maar kunnen mogelijk vanwege de omvang van de werkzaamheden ook doorlopen in de nacht. We proberen de overlast uiteraard zoveel mogelijk te beperken.

Meer info

Heeft u een vraag of wilt u een melding doen? Ga dan naar klachten en meldingen. en klik op de button Klachten of Meldingen doorgeven.

We hopen op uw begrip en stellen alles in het werk om deze situatie voor u zo snel en goed als mogelijk te verbeteren.

Voor persinformatie:

miranda.mens@provincie-utrecht.nl06 53 21 55 01