Werkzaamheden

De nieuwe tramhalte in Nieuwegein wordt gebouwd door aannemer Dura Vermeer, in opdracht van de provincie Utrecht. Deze aannemer verlegt ook een gedeelte van de trambaan. Dit is nodig, omdat we de trams op de juiste plek willen laten aankomen, dichtbij de winkels van Cityplaza en de nieuwe woningen. Het werk aan de trambaan en de halte is onderdeel van de vernieuwing van City Nieuwegein. Daarom werken we nauw samen met de gemeente.

Wat gaat er gebeuren?

De werkzaamheden beginnen in december 2021 en vinden plaats tussen de Zuidstedeweg, Kapittelstede en de huidige trambaan. Bij de tijdelijke tramhalte komt een werkterrein van Dura Vermeer. Om ruimte vrij te maken voor de nieuwe halte en trambaan worden eerst sloopwerkzaamheden uitgevoerd. Daarna wordt de nieuwe halte gebouwd. Deze nieuwe halte wordt 75 meter lang en is door een lage instap goed toegankelijk voor reizigers.

Behalve aan de trambaan en de nieuwe halte werken we ook aan de vernieuwing van de overwegen en krijgt een deel van de Zuidstedeweg een nieuwe asfaltlaag. Nadat de halte is opgeleverd, zetten we de puntjes op de i met de bouw van een overkapping.

Kaart met daarop de werkzaamheden bij stationsgebied Nieuwegein

Plattegrond van het gebied waar de werkzaamheden plaatsvinden

Lees meer over de planning van dit project