Vernieuwing Regionale Trambaan 2020

Reizigers in de regio Utrecht kunnen vanaf medio 2022 zonder overstap vanuit Nieuwegein en IJsselstein doorreizen in de nieuwe trams en over vernieuwd spoor naar Utrecht Science Park (De Uithof). Er is vanaf dat moment één doorgaande verbinding met nieuwe trams over het gehele traject.

Werkzaamheden aan de trambaan

22 nieuwe trams, 15 km nieuwe trambaan, 23 aangepaste haltes en één nieuwe verbinding

De tramlijn in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein is na dertigjaar gebruik aan vervanging toe. Om onze reizigers een veilige en comfortabele reis te blijven bieden, vernieuwen we de tramlijn. We hebben daarom nieuwe trams besteld met meer zitplaatsen en meer comfort. Alle perrons van de haltes tussen Utrecht Centraal Jaarbeursplein en Nieuwegein-Zuid en IJsselstein-Zuid worden verlaagd (0,5 meter) en verlengd (15 meter). Dit is nodig om de perrons passend te maken voor de nieuwe trams. Verder vernieuwen we het tramsysteem dat zorgt voor de aansturing van de seinen en wissels. Ook vernieuwen we delen van de trambaan in Nieuwegein-Zuid en IJsselstein. Daarom werken we deze periode op en rondom de trambaan en haltes. Dit werk wordt uitgevoerd door BAM Infra Rail bv in opdracht van het trambedrijf van de provincie Utrecht.

Wanneer de trambaan is vernieuwd dan maken we de verbinding die nodig is om zonder overstap vanuit Nieuwegein en IJsselstein naar Utrecht Science Park  te kunnen reizen.

De werkzaamheden

De werkzaamheden voor de vernieuwing van de regionale tramlijn tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein zijn sinds 30 mei in Nieuwegein en IJsselstein in volle gang. Op 4 juli starten we ook met het werk op het traject tussen Utrecht Centraal Jaarbeursplein en P+R Westraven. Meer informatie over de werkzaamheden staat op de pagina Werkzaamheden: Vernieuwing Regionale Tramlijn

Geen trams, maar bussen

Tijdens de werkzaamheden en de testperiode rijden er geen trams, maar vervangende bussen. Meer informatie over vervangend busvervoer en de alternatieve mogelijkheden voor gebruikers van scootmobiels en rolstoelen is te vinden op www.u-OV.info/tram.

Nieuws

Meer nieuws
Meer nieuws