Dienstregeling tram 22

Tram 22 heeft de dienstregeling van buslijn 12 overgenomen. De trams rijden op werkdagen tussen 6.00 en 22.00 uur. In het weekend rijdt de tram niet. Dan zijn er te weinig reizigers. De bussen van U-OV zorgen dan voor het openbaar vervoer.

Tram 22 bij tramhalte

Reistijd

De eerste tram is op 16 december 2019 vertrokken. Tram 22 is gestart met tien ritten per uur per richting. Dat betekent dat reizigers elke zes minuten kunnen instappen. De reistijd van Utrecht Centraal Station tot het eindpunt bij de P+R Utrecht Science Park is ongeveer 19 minuten.

Extra ritten

In de loop van 2020 gaan de nieuwe trams steeds vaker rijden, tot zestien ritten per uur per richting. Om dat mogelijk te maken, zijn nog wel extra testritten nodig. Het schema van deze ritten vindt op deze website.

Doorlopende tramlijn

Vanaf eind 2020 koppelt de provincie de nieuwe tramlijn aan de lijn tussen het Jaarbeursplein in Utrecht en Nieuwegein/IJsselstein. Vanaf dat moment heeft tram 22 geen aparte dienstregeling meer, maar kunnen reizigers over de hele lijn gebruikmaken van het openbaar vervoer. Met een directe uitstap aan de centrumkant van Utrecht, dichtbij de winkels. Inwoners van Nieuwegein en IJsselstein kunnen vanaf dat moment ook doorreizen naar Utrecht Science Park.

De dienstregeling van tram 22 is te vinden op de website van U-OV. Of download de folder:

Dienstregeling tramlijn 22 (pdf, 1,1 MB)