Uithoflijn

De Uithoflijn wordt de belangrijkste schakel in de bereikbaarheid van het Science Park op de Uithof. Deze tramverbinding tussen Utrecht Centraal en De Uithof is in aanbouw en gaat reizigers tussen deze twee drukke knooppunten vervoeren.

 

Uithof met ingetekende tram

Reizigers

Verwacht wordt dat de nieuwe tramverbinding in 2020 dagelijks 45.000 mensen vervoert tussen Utrecht Centraal en de Uithof. De tram rijdt zestien keer per uur in de spits. Het project De Uithoflijn wordt gerealiseerd door de Projectorganisatie Uithoflijn in opdracht van de provincie Utrecht en de gemeente Utrecht. Eind 2019 is de geplande ingebruikname van het gehele tracé van de Uithoflijn. Meer hierover op www.uithoflijn.nl

Toegankelijke tram

Nieuwsgierig naar de nieuwe Urbos 100 trams die op de Uithoflijn gaan rijden? Deze lagevloertram is dankzij de 100 procent lage vloeren en 100 procent rolstoel- en scootmobielvriendelijke deuren een voorbeeld van toegankelijkheid. In het Spaanse Zaragoza is fabrikant CAF druk bezig met de bouw van de 27 trams. De eerste trams van dit nieuwe type maken momenteel testritten. Het publiek, dat in een eerder stadium mocht meebeslissen over o.a. kleur van de stoelbekleding en uitvoering van de handgrepen, maakte kennis met de nieuwe tram tijdens de Open Dag op 18 januari 2017.

Bezoek voor meer informatie en beelden de website van de Uithoflijn.nl.