Nieuwe remise

Provincie Utrecht huisvest haar trams op de remise in Nieuwegein. De remise ligt aan de rechterkant van het spoor, tussen tramhaltes Westraven en Nieuwegein Zuilenstein. Op de loods vindt ook het onderhoud aan de trams plaats. Op dit moment biedt de remise voldoende capaciteit om het huidige trammaterieel te kunnen herbergen. Als straks de vloot wordt uitgebreid vanwege de komst van de Uithoflijn, dan lukt dit niet meer. Daarom wordt er op de huidige plek een vernieuwde en ruimere remise gebouwd.

Impressie nieuwe tramremise

20 Tramstellen

Het opstelterrein wordt geschikt gemaakt voor de komst van 27 nieuwe tramstellen. In de onderhoudsloods kunnen de laagvloerse tramstellen (voor de Uithoflijn) worden onderhouden. Bij deze nieuwe trams zit de aansturingsapparatuur op het dak en niet onder de tram, zoals bij de bestaande trams. Het team van afdeling Openbaar Vervoer neemt ook haar intrek in de nieuwe remise. De nieuwe tramremise moet in 2018 gereed zijn.

Virtual Reality

Kijkje nemen? met behulp van deze PDF met Virtual Reality bestanden (pdf, 343 kB) van de nieuwe remise wandel je als het ware door de nieuwe remise. Wel even op de zwartwit-geblokte QR-codes klikken. Heb je zelf een VR-bril, pak die er dan vooral bij.