Werkzaamheden bij tramhalte Jaarbeursplein Utrecht

Van Gelder B.V. voert in opdracht van het trambedrijf van de provincie Utrecht werkzaamheden uit bij de tramhalte Jaarbeursplein in Utrecht. Op maandag 9 mei is daarvoor een werkvak afgezet van circa 20 meter bij de kruising op de kop van de halte tussen het Jaarbeursplein en de Mineurslaan. Gewerkt wordt aan reconstructie van het spoor en het betondek in de trambaan.

Sloop oude tramhalte Jaarbeursplein in de zomer van 2020
Sloop oude tramhalte Jaarbeursplein, zomer 2020.

De werkzaamheden worden uitgevoerd om de kwaliteit van het betondek rondom het spoor en de afwatering van het hemelwater te verbeteren. Voordat hier met ingang van deze zomer trams gaan rijden met reizigers wil de provincie deze verbetering hebben doorgevoerd. De werkzaamheden bestaan uit het slopen en vernieuwen van het betondek en een gedeelte van het spoor. Voor de afvoer van het hemelwater worden nieuwe drainageputten aangebracht.

Tramhalte blijft in gebruik

De reconstructiewerkzaamheden staan gepland voor de periode tussen 9-20 mei. De aannemer werkt van maandag t/m vrijdag tussen 8.00-18.00 uur. Het werk is zo ingericht dat reizigers gebruik kunnen blijven maken van de halte Jaarbeursplein en van de trams. Er is altijd één perron beschikbaar voor de in- en uitstap op halte Jaarbeursplein. Er wordt een loopbrug gecreëerd ter hoogte van de huidige oversteekplaats. Zo kunnen verkeersdeelnemers gebruik blijven maken van de bestaande oversteekplaats op het Jaarbeursplein. Deze loopbrug is beschikbaar tijdens werkdagen tussen 8.00-18.00 uur. Verkeersregelaars begeleiden de reizigers over het spoor heen. De loopbrug wordt geplaatst nadat de trams ’s ochtends vroeg zijn overgebracht richting Utrecht Science Park en wordt dagelijks na het beëindigen van de werkzaamheden weer verwijderd, zodat terugkerende trams hun rit naar de remise in Nieuwegein kunnen voltooien. Op deze momenten zijn ook verkeersregelaars beschikbaar om reizigers en verkeersdeelnemers assistentie te verlenen en de veiligheid te waarborgen.

Bedrijven en instellingen op en rondom het Jaarbeursplein blijven tijdens de uitvoering van deze werkzaamheden bereikbaar. Er zijn verder geen omleidingen voor weggebruikers. De verwachting is dat hinder als gevolg van dit werk beperkt is. De sloop van het betondek kan tijdelijk voor geluidsoverlast zorgen.

Meer weten?

Vervoerder U-OV voert momenteel in samenwerking met het trambedrijf van de provincie instructieritten uit om voor te bereiden op de komst deze zomer van de nieuwe dienstregeling met een doorgaande tramlijn tussen Utrecht Science Park, Nieuwegein en IJsselstein. Deze speciale ritten worden elke zaterdag gereden zonder reizigers in het stationsgebied Utrecht C.S.

Bekijk hier een videoreportage van deze speciale ritten: https://youtu.be/aKbXJRZ1Ur8.