Werkzaamheden aan tramlijn Utrecht Science Park

In de avond van maandag 14 op dinsdag 15 september vinden er onderhoudswerkzaamheden plaats aan tramlijn 22 in Utrecht Science Park. Dit werk wordt uitgevoerd in opdracht van het trambedrijf van de provincie Utrecht, dat verantwoordelijk is voor beheer en onderhoud van de trambaan. In het weekend daarop voert het trambedrijf reparatiewerkzaamheden uit aan het asfalt van de gecombineerde tram- en busbaan op deze lijn. 

Tram

Voor het onderhoudswerk worden de rails schoongemaakt met een speciaal voertuig dat zowel over de rails als over de weg kan rijden. Het voertuig wordt ingezet om vuil uit de groeven van de trambaan te spuiten. Het geluid van dit voertuig kan tijdelijk voor geluidsoverlast zorgen. 

Om hinder zo beperkt mogelijk te houden, is het werk op het gedeelte tussen de haltes Padualaan en Heidelberglaan voor middernacht ingepland, van 22.30 tot 24.00 uur.  Later die nacht worden elders op de trambaan schoonmaakwerkzaamheden uitgevoerd tussen de halte Heidelberglaan en P+R Utrecht Science Park. Deze werkzaamheden worden uiterlijk om 5.30 uur afgerond. 

Reparatie

In het weekend van zaterdag 19 en zondag 20 september wordt het wegdek van de gecombineerde tram- en busbaan gerepareerd. Deze werkzaamheden vinden overdag plaats tussen 07.00-16.00 uur ter hoogte van de halte Heidelberglaan en tussen de haltes WKZ/Maxima en UMC. Deze reparaties zijn nodig vanwege gaten in het asfalt van de toplaag. Deze toplaag zal volgend jaar volledig worden vervangen. Het reparatiewerk kan tijdelijk voor geluidsoverlast zorgen. De bussen kunnen gebruik blijven maken van de beschikbare routes en alle bedrijven en instellingen op Utrecht Science Park blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar.