Werkzaamheden aan trambaan in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein

We voeren sinds 1 november een nieuwe reeks werkzaamheden uit aan de trambaan in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. Dit zijn resterende werkzaamheden die in opdracht van het trambedrijf van de provincie worden opgepakt door BAM om de puntjes op de i te zetten van de vernieuwing van de regionale tramlijn.

Werkzaamheden halte IJsselstein-Zuid, juli 2020

Werkzaamheden aan halte IJsselstein-Zuid, juli 2020. Foto: Rick Huisinga

In 2020 is de gehele regionale tramlijn Utrecht-Nieuwegein-IJsselstein grondig op de schop gegaan. Alle haltes zijn aangepast aan het formaat van de nieuwe trams. Bovendien is de trambaan vernieuwd in Nieuwegein-Zuid en IJsselstein. De trams zijn weer gaan rijden op de vernieuwde lijn, maar dit wil nog niet zeggen dat alles helemaal af is. De aannemer gaat daarom aan de slag om een aantal restpunten aan te pakken.

Herstelwerk perrons

Tijdens de ombouw van de tramlijn vorig jaar zijn alle haltes vernieuwd en de perrons hebben toen ook nieuw tegelwerk gekregen. Op een aantal plekken moet nog herstelwerk worden uitgevoerd aan tegels die zijn verzakt. Het herstelwerk aan de bestrating vindt overdag plaats tussen 1-19 november. Daarbij wordt gestart bij tramhalte Nieuwegein-Zuid richting Utrecht en dan vervolgens wordt gewerkt van IJsselstein-Zuid richting het stadscentrum van Nieuwegein.

Tijdens de uitvoering van dit werk blijven alle tramhaltes open en kunnen reizigers gebruik blijven maken van het openbaar vervoer. Op de plekken waar wordt gewerkt aan de bestrating zal het perron tijdelijk gedeeltelijk worden afgezet.

Nachtwerk aan bovenleiding

In de nacht van zondag 14 november wordt een hoogwerker in het spoor gezet, die bij de halte Vasco da Gamalaan in Utrecht herstelwerkzaamheden uitvoert aan de bovenleiding. Deze werkzaamheden moeten in de nacht worden uitgevoerd om het openbaar vervoer niet te belemmeren. De werkzaamheden kunnen voor bewoners nabij de halte tijdelijk geluidsoverlast opleveren. De werkzaamheden krijgen in de nacht van maandag 15 november een vervolg bij halte P+R Westraven (Utrecht) waar gewerkt wordt aan het spoor van de trambaan.

Ook in Nieuwegein voeren we nachtelijke werkzaamheden uit. In de nacht van zaterdag 13 november wordt gewerkt aan een mast van de bovenleiding bij de Henri Dunantlaan in Nieuwegein-Zuid. In de nacht van dinsdag 16 november zijn er herstelwerkzaamheden aan de bovenleiding bij de halte Wijkersloot in Nieuwegein.

Voor meer informatie over het project vernieuwing regionale tramlijn: www.regiotramutrecht.nl/vrtwww.regiotramutrecht.nl/vrt.

Voor persinformatie:
ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl030 - 258 31 96