Waar staan we met de vernieuwde tramlijn?

Sinds eind mei 2020 is er volop gewerkt aan een vernieuwde regionale tramlijn in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein. Maar met het ombouwen van de trambaan en de haltes zijn we er nog niet. Voordat de nieuwe trams met reizigers aan boord kunnen gaan rijden, zijn er nog enkele stappen te zetten.

Hoe gaat dat vervolg in z’n gang? Welke acties moet het trambedrijf van de provincie Utrecht afronden om de trams veilig en betrouwbaar te kunnen laten rijden? Wat gaat er gebeuren als de vergunning is afgegeven om met de nieuwe trams testritten te rijden overdag? En welke vernieuwde tramlijn gaat als eerste open voor de reizigers?

In de onderstaande video leggen we in het kort uit wat de komende tijd gaat brengen.

info@provincie-utrecht.nl030 258 91 11