Vrij baan voor Tram 22

Een belangrijke mijlpaal voor de vernieuwing van de regionale tramlijn is op tijd gehaald. In de vroege ochtend van zondag 12 juli werd de verbinding met tramlijn 22 tussen Utrecht C.S. en het Science Park hersteld. 

Op het Jaarbeursplein in Utrecht kwamen toen de eerste trams terug vanaf de nieuwe lijn voor een onderhoudsbeurt op de remise in Nieuwegein. Gedurende een week was het spoor bij Jaarbeursplein afgesloten vanwege de werkzaamheden door BAM Infra Rail bv. in opdracht van de provincie. In een rap tempo werd daar spoor en wissels vernieuwd en verdween de halte Jaarbeursplein onder de slopershamer. 

Metamorfose 

Halte Jaarbeursplein ondergaat momenteel een metamorfose en wordt omgebouwd van tijdelijke eindhalte tot een tussenstation van de tramlijn. Belangrijk voor de reizigers is dat dit werk op schema verloopt want terwijl in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein volop gewerkt wordt aan vernieuwing van de oude lijn blijft de nieuwe tramlijn 22 gewoon in bedrijf met reizigers aan boord. Het op tijd herstellen van de aansluiting bij Jaarbeursplein tussen beide tramlijnen is essentieel om het openbaar vervoer door te laten draaien met trams die in goede conditie blijven.

Vrij baan voor Tram 22.

Primeur 

Het eerste CAF tram stel dat deze primeur aantikte bij de doorkomst om 8.05 uur op het vernieuwde spoor in Utrecht werd zonder problemen vanaf de P+R Utrecht Science Park overgebracht naar Nieuwegein voor regulier onderhoud. In het kielzog van deze eerste set voertuigen - voor de liefhebbers: CAF trams 6014 en 6007 - kwamen diezelfde ochtend nog twee gekoppelde trams mee. Vanuit de remise reden drie gekoppelde trams naar lijn 22. Het trambedrijf van de provincie Utrecht en vervoerder U-OV zorgen ervoor dat tijdens de ombouw van de regionale tramlijn twee keer per week de nieuwe trams veilig en wel deze bijzondere ritten maken tussen de remise en lijn 22. 

Zo blijft tijdens de verbouwing de winkel open en kan de reiziger op een belangrijk deel van de tramlijn in Utrecht gebruik blijven maken van het openbaar vervoer.