Vernieuwing tramhalte Jaarbeursplein Utrecht

in Utrecht

Tramhalte Jaarbeursplein krijgt de komende maanden een nieuwe functie. De provincie Utrecht laat deze halte ombouwen van tijdelijke eindhalte tot doorgaande halte met twee perrons. Het derde spoor bij NH Hotel verdwijnt. In de eindsituatie kunnen reizigers vanaf hier met de tram naar Utrecht Science Park of richting Nieuwegein en IJsselstein reizen.

uov-tram-op-tramhalte-utrecht-centraal.jpg

Om deze vernieuwing mogelijk te maken, moet niet alleen de huidige halte worden omgebouwd zodat deze aansluit op de nieuwe trams die gaan rijden. Aannemer BAM Infra B.V. begint binnenkort in opdracht van de provincie ook met de aanleg van een nieuw perron, direct gelegen naast het huidige perron op het Jaarbeursplein. Dit werk aan het nieuwe perron wordt uitgevoerd van 20 april tot en met 30 mei. Daarvoor wordt graafwerk uitgevoerd voor de aanleg van kabels en leidingen, waarna de bouw en inrichting van het nieuwe perron begint. In de zomer van dit jaar zal de huidige halte worden omgebouwd.

Hinder

Gewerkt wordt zes dagen per week, behalve op zondag. De werktijden zijn tussen 7.00-23.00 uur. Voor voetgangers, fietsers en auto- en vrachtverkeer blijven de wegen tijdens het werk bereikbaar. Tijdens de werkzaamheden in april en mei kan men gebruik blijven maken van de tram. Het werk kan tijdelijk geluidshinder veroorzaken. Bij de tramhalte heeft BAM een bouwplaats ingericht, dat is afgezet met hekwerk.

Vernieuwing regionale tramlijn

De tramlijn in Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein is na dertig jaar gebruik aan vervanging toe. Om reizigers een veilige en comfortabele reis te blijven bieden, vernieuwt de provincie Utrecht de tramlijn. Daarom zijn nieuwe trams besteld met meer zitplaatsen en meer comfort. Alle perrons van de haltes tussen Utrecht Centraal Jaarbeursplein en Nieuwegein-Zuid/IJsselstein-Zuid worden verlaagd en verlengd. Dit is nodig om de perrons passend te maken voor de nieuwe trams. De trambaan in Nieuwegein-Zuid en IJsselstein wordt vrijwel geheel vernieuwd. Daarom wordt er de komende periode en vooral in de zomer hard gewerkt op en rondom de trambaan en haltes.

Meer weten?

Op www.regiotramutrecht.nl/vrt vindt u meer informatie over de vernieuwing van de regionale tramlijn. Via www.regiotramutrecht.nl/werkzaamheden vindt u digitale bewonersbrieven die u op de hoogte houden over het werk en wat dit werk voor u betekent.

Voor algemene vragen over de provincie Utrecht:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11

Voor persinformatie:
ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl, (030) - 258 31 96