Verbetering verkeersveiligheid tramovergang Symfonielaan Nieuwegein

Om de verkeersveiligheid van de tram overgang bij de Symfonielaan te verbeteren, worden vanaf vrijdag 16 december tot en met zondag 18 december 2022 diverse werkzaamheden rondom de tramovergang Symfonielaan in Nieuwegein uitgevoerd. Aanleiding voor de verbetering van de verkeersveiligheid is een ongeval waarbij een 18 jarige jongen is komen te overlijden in 2020.

Nieuwe tram op lijn 60 halte Zuilenstein-Nieuwegein

De tramovergang wordt momenteel beveiligd met verkeerslichten. Op de fietspaden worden deze verkeerslichten vervangen door slagbomen, de verkeerslichten voor het autoverkeer blijven gehandhaafd. De afgelopen periode zijn al veel voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd aan zowel de trambaan als aan de fietspaden om deze vervanging mogelijk te maken. Zo zijn de fietspaden aan beide kanten van de Symfonielaan geschikt gemaakt voor 2-richtingverkeer zodat de fietsers de Symfonielaan minder hoeven over te steken.

Wegafzetting

Om de definitieve werkzaamheden uit te kunnen voeren wordt de Symfonielaan vanaf donderdag 15 december 23:00 uur tot en met zondag 18 december 12:00 uur vanaf de Faustlaan tot de Elzenhoeve in zijn geheel afgesloten voor al het verkeer. Het verkeer wordt tijdens de afzetting omgeleid. De wegafzetting is nodig omdat tijdens het aanpassen van de overgang de verkeerslichten uitgeschakeld worden. Hierdoor is de overgang niet meer beveiligd terwijl er nog wel trams rijden.

Bereikbaarheid Tram

Tijdens de werkzaamheden op vrijdag 16 december en zaterdag 17 december blijft de tram gewoon rijden en is tramhalte Zuilenstein gewoon bereikbaar voor reizigers.

Vanaf zondagmorgen 18 december worden de slagbomen en de verkeerslichten definitief gereed gemaakt en wordt de overweg getest. Gedurende de test rijden er zondagmorgen geen trams en worden er pendelbussen ingezet. Naar verwachting kan zondag vanaf 12:00 uur de overgang in gebruik worden genomen, vanaf dat moment rijden de trams weer volgens dienstregeling. Kijk voor een actueel reisiadvies op www.u-ov.info of www.9292.nl.

Voor persinformatie:
susan.zethof@provincie-utrecht.nl, 06 42 49 71 99