Vandaag rijden geen trams meer op lijn 22

in Tram 22

Vanwege een storing op lijn 22 is besloten vandaag tot einde dienst geen trams meer te laten rijden op deze lijn. Maandagochtend 17 februari rond 9 uur is al het tramverkeer op lijn 22 tussen Utrecht C.S. en Utrecht Science Park per direct stilgelegd. Vervoerder U-OV zet sindsdien vervangende bussen in.

storing-tramlijn-22.jpg

Oorzaak van de storing is een defecte koppeling dat de bovenleiding verbindt met de mast langs de trambaan. Dit verbindingsstuk is ter hoogte van de bocht in de trambaan bij de Padualaan losgekomen met als gevolg schade aan meerdere trams.

Het trambedrijf van de provincie Utrecht heeft in overleg met vervoerder U-OV besloten om vandaag geen trams meer te laten rijden. De rest van de dag en de avond wordt gebruikt om nader onderzoek uit te voeren naar de oorzaak van deze storing. Op meerdere, vergelijkbare locaties langs tramlijn 22 wordt daarvoor preventief onderzoek uitgevoerd.

Schade aan trams

Als gevolg van dit incident is schade geconstateerd aan onderdelen van de stroomafnemers die zich bevinden op het dak van de trams. Herstelwerkzaamheden aan deze stroomafnemers (pantografen) worden momenteel met spoed uitgevoerd.

Alle inspanningen zijn erop gericht om de dienstregeling van tramlijn 22 vanaf morgenochtend 18 februari te hervatten. Tot die tijd zet U-OV vervangende bussen in. Er rijden daarvoor extra bussen op lijn 28.

Ga voor actuele reisinformatie naar www.u-ov.info

info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11

ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl, (030) - 258 31 96