Tramlijn 60 Utrecht-Nieuwegein/Zuid rijdt test op dienstregeling

De testen met de nieuwe trams op lijn 60 tussen het Jaarbeursplein in Utrecht en de halte Nieuwegein/Zuid zijn met ingang van maandag 21 december een nieuwe fase ingegaan.

Testrit met nieuwe tram bij halte Zuilenstein, Nieuwegein

Testrit met nieuwe tram bij halte Zuilenstein, Nieuwegein. Foto: Rick Huisinga

Nadat de afgelopen tijd opleidings- en instructieritten zijn gereden voor de trambestuurders trekt vervoerder U-OV nu samen met het trambedrijf van de provincie alle registers open en worden de trams op deze lijn onderworpen aan een volledige test op de dienstregeling.

Testritten op de klok

De komende periode rijden op dit deel van de vernieuwde lijn de gehele dag en avond trams testritten op de klok van de dienstregeling. Daarvoor wordt gereden met nieuwe CAF trams die acht keer per uur per richting langskomen. Reizigers zijn tijdens deze testritten helaas nog niet welkom aan boord. Gereden wordt op een complete dienstregeling tussen 05.00 uur - 01.30 uur.

Sluitstuk

De testen op de klok van de dienstregeling zijn een belangrijk sluitstuk in de testfase van deze vernieuwde tramlijn. De uitkomsten van deze nieuwe serie testen op de dienstregeling moeten aantonen of de trams op deze lijn voldoende stabiel rijden om in een betrouwbare frequentie reizigers te vervoeren. Als dit is aangetoond en aan de voorwaarden is voldaan van de vergunning die is afgegeven kan de vernieuwde tramlijn in dienst worden gesteld voor reizigers.

Planning

De planning voor de ingebruikname van tramlijn 60 Utrecht-Nieuwegein/Zuid is erop gericht om uiterlijk eind januari 2021 de deuren open te zetten voor de reizigers. Daarna starten de instructieritten en testen op de dienstregeling voor tramlijn 61 Utrecht-IJsselstein.

Bekijk de testritten op ons fotokanaal

Benieuwd hoe we momenteel test rijden op tramlijn 60? Fotograaf Rick Huisinga was erbij op 17 december. Bekijk hier de actuele beelden.

info@provincie-utrecht.nl030 258 91 11