Tram 22 rijdt voorlopig niet meer

in Tram 22
tram_22.jpg

Met ingang van vrijdag 20 maart rijden er voorlopig geen trams meer met reizigers aan boord op lijn 22 tussen Utrecht C.S. en P+R Utrecht Science Park. Vervoerder U-OV had op 12 maart al besloten minder trams in te zetten. De afgelopen dagen is het gebruik van het openbaar vervoer echter zo fors gedaald dat het niet langer zinvol met trams te rijden op dit traject.

 

De gevolgen van het coronavirus zijn goed te merken in het openbaar vervoer. De afgelopen dagen is in Nederland het aantal reizigers met zo’n 85% afgenomen. Steeds minder reizigers en steeds meer ziekmeldingen onder chauffeurs en trambestuurders zorgen ervoor dat vervoerder U-OV vanaf vrijdag 20 maart de dienstregeling opnieuw heeft aangepast. Met deze nieuwe dienstregeling biedt U-OV voldoende capaciteit om reizigers naar hun bestemming te brengen, terwijl zij in de bus voldoende afstand van elkaar kunnen houden.

Lege trams

Sinds de Universiteit Utrecht, Hogeschool Utrecht en andere instellingen en bedrijven op Utrecht Science Park de deuren hebben gesloten, is de bezetting van tramlijn 22 in een snel tempo naar beneden gegaan. U-OV vervoert op een normale dag circa 30.000 reizigers op deze lijn, dat aantal is nu nog maar een fractie van minder dan 10%.

Wilt u met het openbaar vervoer naar Utrecht Science Park? Maak dan gebruik van buslijn 28. U kunt bij Utrecht C.S. instappen op het busstation aan de centrumzijde. De bus volgt de route langs de volgende haltes: Neude, Janskerkhof, Stadsschouwburg,  Wittevrouwen, Oorsprongpark, Rijnsweerd-Noord, Rijnsweerd-Zuid, Botanische Tuinen, Heidelberglaan, UMC/Utrecht, WKZ/Máxima, P+R Utrecht Science Park.

De trams op lijnen 60 en 61 tussen Utrecht C.S./Jaarbeursplein en Nieuwegein/IJsselstein rijden vanaf 20 maart nog wel maar minder vaak.

Ga voor de aangepaste dienstregeling van de buslijn 28 en tramlijn 60 en 61 naar https://www.u-ov.info/reizen