Tijdelijke tramhalte Nieuwegein-Centrum beter bereikbaar

De tijdelijke tramhalte in Nieuwegein-Centrum krijgt binnenkort een extra toegang tot de perrons waardoor deze halte beter bereikbaar wordt. De tijdelijke halte is bedoeld om de periode te overbruggen die nodig is om vlakbij Weverstede een definitieve tramhalte te bouwen. Deze halte krijgt een plek in het vernieuwde werk-, woon- en winkelgebied van City Nieuwegein. Dit werk zal worden uitgevoerd volgend jaar in opdracht van de provincie Utrecht door Dura Vermeer Railfra BV.

tijdelijke halte

Tijdelijke tramhalte Nieuwegein-Centrum

In de tussentijd willen we de tijdelijke tramhalte verbeteren voor de reizigers. Daarom gaan we eind mei aan de slag om ervoor te zorgen dat de perrons op deze halte ook vanaf Hagestede bereikbaar worden. Dit zorgt voor sommige reizigers voor een aanmerkelijk kortere looproute van en naar de trams.

Werkzaamheden

Dit werk bij de tijdelijke tramhalte wordt uitgevoerd overdag tussen 25-27 mei van 07.00-16.00 uur. In de nacht van 28 mei wordt gewerkt van 1.30-05.00 uur. De werkzaamheden bestaan uit het bouwen van een nieuwe toegang tot de tramhalte aan de zijde van Hagestede, inclusief het plaatsen van traptreden en een OV incheckpaal. Bovendien zal het hekwerk worden aangepast en worden er bordjes bij de halte geplaatst.

Tijdens de uitvoering van dit werk kunnen bewoners tijdelijk geluidsoverlast ervaren van de machines die worden ingezet en het aggregaat voor de stroomvoorziening. Met de aannemer is afgesproken dat we overlast zo beperkt mogelijk houden. Bewoners en bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar en er zijn geen wegafzettingen of afzettingen van parkeerplaatsen. Reizigers kunnen tijdens de werkzaamheden ook gewoon gebruik blijven maken van de tramhalte.

Bewoners in de directe omgeving van de halte hebben we tevoren over dit werk op de hoogte gesteld met een informatiebrief.