Testritten Utrecht CS-Science Park in weekend

in Tram 22

De trams op lijn 22 tussen Utrecht CS en het Science Park rijden binnenkort in het weekend overdag testritten. Hoewel gereden wordt op de dienstregeling nemen we geen reizigers mee

tram 22 rijdt testrit

 In het weekend van 5/6 en 12/13 maart voeren we op tramlijn 22 tussen Utrecht CS en Utrecht Science Park testritten uit met meerdere trams. We rijden overdag op deze lijn tussen 8-16 uur. De trams stoppen in principe bij alle haltes en rijden op normale snelheid volgens het schema van de dienstregeling. Omdat het testritten zijn, is het niet mogelijk om reizigers mee te nemen in de trams. Als alternatief kunt u gebruik maken van de bussen op lijn 28.

Nieuw communicatie platform

De testritten zijn bedoeld om een nieuw systeem op de proef te stellen dat de communicatie regelt tussen de verkeersleiding en de trams. Dit communicatie platform verzorgt ook de reizigersinformatie en is gekoppeld aan de actuele dienstregeling van de trams. Om in de praktijk te ervaren hoe de communicatie verloopt wanneer de trams op de klok van de dienstregeling rijden, worden deze testritten met dit nieuwe systeem uitgevoerd.

We maken binnenkort meer informatie bekend over de introductie van dit nieuwe communicatie platform.

Voor persinformatie:
ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl06 46 99 4712