Sloop perron en overkapping tramhalte

Nu de testritten met de tram op het vernieuwde gedeelte van de lijn in City Nieuwegein zijn afgerond wordt het tijd om het oude perron en de overkapping te slopen. Daarmee maken we ruimte vrij voor een nieuw fiets- en voetpad langs het spoor van Weverstede naar het busstation.

Nieuwe halte trambaan
Blik op de nieuwe trambaan en halte City Nieuwegein, rechts het oude perron

Aannemer Dura Vermeer heeft de planning voor dit werk aangepast. De sloopwerkzaamheden van het oude perron en de overkapping starten op maandag 2 mei. De werkzaamheden duren tot 13 mei. Vanaf 9 mei start de gemeente Nieuwegein met de inrichting en afwerking rondom het winkelcentrum. Cafetaria Mac Roy is tijdelijk geopend in een foodtruck bij het busstation.

Tijdelijke looproute

Van het busstation naar het Versplein en de Weverstede lopen blijft mogelijk. Vanaf 2 mei komt er een tijdelijke omleiding voor voetgangers. Deze omleidingroute ligt er een week later dan eerder gecommuniceerd is. Dit komt omdat het testbedrijf iets is verschoven. Het is onveilig om tijdens het testbedrijf te werken. De vakmannen die ingehuurd waren om de omleidingroute te maken moesten opnieuw ingepland worden. Zij kunnen op 26 april starten met de werkzaamheden en zullen op 2 mei klaar zijn. 

De omleidingsroute is in geel aangegeven op onderstaande kaart en loopt via de kruising bij Schouwstede langs de overkant van de trambaan naar de oversteek van de trambaan bij het Versplein. Gedurende enkele uren kan deze route overdag vanwege werkzaamheden soms niet voor iedereen beschikbaar zijn. Voetgangers die slecht ter been zijn, worden dan met hulp van verkeersregelaars over deze route begeleid. Overige voetgangers worden op deze momenten omgeleid door het winkelcentrum.

looproute tramstation
Looproute tramstation

Het slopen van het oude perron van de tramhalte en de overkapping wordt overdag uitgevoerd tussen 7.00 en 18.00 uur. Hoewel de aannemer overlast zo beperkt mogelijk zal houden, kan de sloop tijdelijk voor geluidshinder zorgen. Het sloopmateriaal wordt afgevoerd via de Zuidstedeweg.

Meer weten?

Ga voor meer informatie over het project in Nieuwegein naar www.regiotramutrecht.nl/city

Informatie over vervangend busvervoer: www.u-ov.info/tram 

Missing Herbruikbare inhoud.