Slijpwerk aan spoor in Utrecht en Nieuwegein

Op de trambaan in Utrecht en Nieuwegein vinden in de nacht van donderdag 11 maart onderhoudswerkzaamheden plaats. Bij de haltes Vasco da Gamalaan en Nieuwegein-Centrum slijpen we het spoor bij.

Slijpwerk aan trambaan

Slijpwerk aan trambaan in Nieuwegein, zomer 2020. Foto: Rick Huisinga.

Dit is nodig om geluidsoverlast van passerende trams te verminderen. Het werk wordt 's nachts uitgevoerd tussen 01.00 en 05.15 uur. We werken 's nachts omdat het openbaar vervoer dan niet gehinderd wordt.

Omdat het gebruik van de slijpmachines in de nacht voor geluidsoverlast kan zorgen is de directe omgeving tevoren op de hoogte gesteld van het werk met een informatiebrief.

Dit werk is ter afronding van vernieuwing van de regionale tramlijn die afgelopen jaar heeft plaatsgevonden. Voor meer informatie over dit project: www.regiotramutrecht.provincie-utrecht.nl/vrt.

info@provincie-utrecht.nl030 258 91 11