Schoonmaak trams, haltes en werkplaats door CSU

De provincie en schoonmaakbedrijf CSU verbreden de samenwerking. De afgelopen jaren reinigde CSU al de Utrechtse trams. Daar komen per 11 januari de haltes en de werkplaats in Nieuwegein bij, waar de trams worden onderhouden.

Schoonmaak halte Zuilenstein-Nieuwegein

Schoonmaakster Maria van CSU op tramhalte Zuilenstein.

Duurzaamheid van de schoonmaak was voor de provincie Utrecht een belangrijke reden bij de aanbesteding van dit nieuwe contract. Hierop speelt CSU in met onder meer elektrisch vervoer. Ook wordt bij de tramremise in Nieuwegein regenwater opgevangen dat daarna wordt gebruikt voor het schrobben van de tramvloeren. Bovendien krijgen alle schoonmaakmedewerkers duurzame werkkleding: van poloshirt tot werkschoenen zijn alle gebruikte materialen 100% circulair.

Aandacht voor onzichtbare vervuiling

Met de introductie van de CAFtrams kunnen de Utrechtse reizigers in het openbaar vervoer gebruik maken van gloednieuwe trams. CSU gaat er alles aan doen om deze trams zo schoon mogelijk te houden. Zolang de COVID 19-crisis nog niet is bezworen, krijgen de zogenaamde contactpunten in de trams speciale aandacht. Denk daarbij aan de handgrepen voor de reizigers. Want juist nu is het belangrijk dat ook de onzichtbare vervuiling goed wordt verwijderd.

Chahira de Keijzer (districtsmanager CSU): "Wij zijn zeer verheugd dat we ons adagium 'scherp op schoon en scherp op kwaliteit' mogen inzetten voor de reiniging van de haltes, werkplaats en trams van de provincie Utrecht. Door onze ruime ervaring binnen de schoonmaak van vervoer kunnen we in samenwerking met de provincie zorgen voor een hygiënische en schone werkplek voor de medewerkers in het vervoer en een schone, gastvrije en veilige omgeving voor alle reizigers".

Het onderhoudscontract tussen de provincie en CSU is afgesloten voor drie jaar. Bij wederzijdse tevredenheid wordt deze termijn met nog eens drie keer een jaar verlengd.

Meer informatie

Voor persinformatie:
ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl030 - 258 31 96

Voor algemene vragen over de provincie Utrecht:
info@provincie-utrecht.nl030 258 91 11