Opnieuw nachtelijke testritten in IJsselstein

In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 januari rijden nieuwe trams test tussen 01.30 en 07.00 uur op het traject tussen de halte St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en de eindhalte IJsselstein- Zuid.  

nachtelijke testrit

Deze testritten op dit vernieuwde deel van de tramlijn zijn nodig omdat de vorige testen in de nacht van 16 op 17 januari nog niet volledig konden worden uitgevoerd. De testritten worden in de nacht gereden omdat overdag geen ander (gelijktijdig) tramverkeer is toegestaan. In deze nacht rijdt er vier keer een tram voorbij: twee keer stapvoets en twee keer op normale snelheid. De overwegbellen gaan af bij het passeren van de tram. Hiervan kunnen bewoners nabij de trambaan tijdelijk hinder ondervinden.  

Planning opening tramlijn 61 

Bij een goed resultaat van deze testen starten we met de testritten op de klok van de dienstregeling overdag en in de avond. Ook worden trambestuurders op dit vernieuwde traject opgeleid. Reizigers zijn tijdens deze testritten helaas nog niet welkom aan boord. Alle inspanningen zijn erop gericht om tramlijn 61 Utrecht-IJsselstein uiterlijk eind februari 2021 in gebruik te nemen.