Onderzoek aan trambaan IJsselstein

In de nachten van 16, 17 en 18 maart vinden ’s nachts werkzaamheden plaats tussen de tramhaltes IJsselstein Binnenstad en de eindhalte aan de Praagsingel. We zetten daarvoor een werkvoertuig in het spoor, waarmee we onderzoek uitvoeren naar de ondergrond van de trambaan.

trambaan.jpg

Dit voorbereidende werk is voor de vernieuwing van de trambaan komende zomer.

Vernieuwing regionale tramlijn

De tramlijn in Nieuwegein-Zuid en IJsselstein is na dertig jaar gebruik aan vervanging toe. Om onze reizigers een veilige en comfortabel reis te blijven bieden, moeten we het huidige tramsysteem vernieuwen. We hebben daarom nieuwe trams besteld met meer zitplaatsen en meer comfort. Alle perrons van de haltes tussen Utrecht Centraal Jaarbeursplein en Nieuwegein-Zuid en IJsselstein-Zuid worden verlaagd en verlengd, zodat deze aansluiten op de komst van de nieuwe trams. Daarnaast vernieuwen we de trambaan in Nieuwegein- Zuid en IJsselstein.

De werkzaamheden vinden in de nacht plaats omdat het openbaar vervoer dan niet gehinderd wordt. Hoewel we overlast zo beperkt mogelijk houden, kan het werkvoertuig op de de trambaan in de nacht te horen zijn. Bewoners vlakbij de eindhalte IJsselstein-Zuid hebben daarom een informatiebrief van ons ontvangen.

info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11

ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl, (030) - 258 31 96