Onderhoud wissels trambaan Nieuwegein

Een terugkerende onderhoudsklus aan de trambaan is het schoonmaken van de wissels. Belangrijk werk want als hier vuil tussen komt, gaan de wissels soms in storing met als gevolg vertraging.

Werk aan trambaan

In de nacht van woensdag 20 juni is het wissel aan de Zuidstedeweg in Nieuwegein aan de beurt. Op dit kruispunt komen bij de wissels de tramlijnen vanuit IJsselstein, Nieuwegein en Utrecht bij elkaar. Het werk wordt in de nacht tussen 01.45 - 04.15 uur uitgevoerd omdat het openbaar vervoer dan niet belemmerd wordt.

Om de wissels goed te onderhouden, worden onderdelen geslepen. Ook worden de rails hier schoongemaakt met bladblazers. Het geluid van deze machines kan in de directe omgeving te horen zijn. We hebben bewoners vlakbij de tramlijn daarom tevoren op de hoogte gesteld met een informatie brief.

info@provincie-utrecht.nl(030) 258 91 11

ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl, (030) - 258 31 96