Onderhoud in de nacht aan tramlijn 22

Tussen 10 en 13 januari vinden er ’s nachts in Utrecht schoonmaakwerkzaamheden plaats aan tramlijn 22.  Dit werk wordt uitgevoerd in opdracht van het trambedrijf van de provincie Utrecht, dat verantwoordelijk is voor beheer en onderhoud van de trambaan.  

hersftbladeren_op_spoor

Voor dit werk worden de rails schoongemaakt met een speciaal voertuig dat zowel over de rails als over de weg kan rijden. Het voertuig wordt ingezet om vuil uit de groeven van de trambaan te spuiten. Dit is nodig in verband met onderhoud aan het spoor. Het geluid van dit voertuig kan tijdelijk voor geluidsoverlast zorgen. 

Werkzaamheden  

In de nacht van 10 op 11 januari wordt de trambaan schoongemaakt bij de halte Utrecht Centraal Centrumzijde. De nacht daarop rijdt het onderhoudsvoertuig op de tramlijn bij de Adema van Scheltemabaan. In de avond van 12 januari wordt de trambaan schoongemaakt op Utrecht Science Park tussen de haltes Padualaan en Heidelberglaan Het onderhoudsvoertuig rijdt vervolgens door over de trambaan naar P+R Utrecht Science Park. Op dit deel van de tramlijn vinden tot woensdag 13 januari om 5.30 uur werkzaamheden plaats.