Noodreparatie aan tram/busbaan Utrecht Science Park

in Tram 22

Van Gelder BV voert in opdracht van het trambedrijf van de provincie Utrecht in de nacht van 31 maart op 1 april in Utrecht Science Park noodreparaties uit aan lijn 22. Het gaat om werkzaamheden aan de toplaag van het asfalt op de gecombineerde tram- en busbaan.

OV reizigers stappen in en uit tram 22.JPG

Deze noodreparaties zijn nodig omdat de asfaltlaag waarover de trams en bussen rijden gebreken vertoont. Sinds de ingebruikname van lijn 22 zijn meerdere malen reparaties uitgevoerd aan deze deklaag. Het is de bedoeling dat de toplaag deze zomer geheel vervangen wordt. Herstelwerkzaamheden zijn in de tussentijd noodzakelijk.

In de nacht van 31 maart op 1 april wordt gewerkt tussen 22.30-5.00 uur. Dit is op een tijd dat de tram niet meer rijdt. Het busverkeer volgt de gebruikelijke route maar wordt ter plaatse van de werkvakken waar het asfalt wordt gerepareerd omgeleid.

Hinder

Tijdens het werk worden gaten in het asfalt gefreesd en opnieuw gevuld. Daarbij worden machines gebruikt die tijdelijk voor geluidsoverlast kunnen zorgen. Per vak gaat het om ongeveer een kwartier werk. Zodra het asfalt is aangebracht kan het busverkeer er vrijwel meteen weer overheen. Nabijgelegen bedrijven en instellingen in Utrecht Science Park blijven tijdens het werk bereikbaar.

Voor persinformatie:
ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl030 - 258 31 96