Nieuwbouw trambaan in centrum van Nieuwegein

Sinds 3 maart werkt Dura Vermeer in opdracht van de provincie Utrecht aan nieuwbouw van de trambaan en halte voor City Nieuwegein. De sloopwerkzaamheden waren daarvoor al afgerond. Nu wordt langzaam maar zeker het spoor van de nieuwe tramlijn zichtbaar. 

Nieuwbouw trambaan centrum Nieuwegein
Nieuwbouw trambaan centrum Nieuwegein

Tussen 7.00-23.00 uur wordt door twee bouwploegen zeven dagen in de week volop gewerkt aan de nieuwe trambaan. Daarvoor wordt de ondergrond opnieuw opgebouwd, waarop het spoor en de perrons van de tramlijn komen. Ter hoogte van de nieuwe tramhalte is een deel van het spoor al goed te zien. Ook onder de grond worden diverse werkzaamheden uitgevoerd. Het werk is momenteel vooral gericht op alle voorbereidende grondwerkzaamheden voor de aanleg van de nieuwe trambaan en halte. Op 4 maart is onder de oude trambaan ook een nieuwe mantelbuis geplaatst voor de stadsverwarming. Verder zijn heiwerkzaamheden uitgevoerd voor het westelijk perron van de nieuwe tramhalte. 

Werkzaamheden Zuidstedeweg 

Sinds 26 februari werkt de aannemer ook op de Zuidstedeweg aan het wegdek en het spoor van de trambaan. Daarvoor zijn rijstroken afgezet voor het doorgaande verkeer en is de kruising met de Koekoekslaan tijdelijk afgezet. Verkeer wordt ter plaatse met borden omgeleid. Met ingang van de nacht van 16/17 maart zal op Zuidstedeweg het werkterrein worden verplaatst. Daarvoor zullen rijstroken worden afgezet op deze weg in de rijrichting A.C. Verhoefweg. 

Benieuwd hoe de actuele werkzaamheden eruit zien? Bekijk dan deze videoclip op het Twitterkanaal van Regiotram Utrecht: https://twitter.com/regiotramu/status/1501097057620221952?s=21.

Meer weten?

Voor persinformatie:

ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl030 258 31 96