Nieuw sein als baken tegen wisselstoringen

Een groot, nieuw sein vlak voor de halte Nieuwegein-Zuid attendeert trambestuurders van U-OV op het wissel dat hen de weg wijst naar het eindpunt van de lijn. Met deze recente maatregel wil het trambedrijf van de provincie Utrecht het risico op wisselstoringen beperken. 

Nieuw sein tramlijn

Sinds op 3 januari de vernieuwde lijn 60 Utrecht-Nieuwegein in gebruik is genomen, zijn op dit eindpunt van de trambaan vier wisselstoringen geweest. De storingen zorgden voor uitval van ritten met de nieuwe trams en daar zit natuurlijk geen enkele reiziger op te wachten. Reden om op deze locatie met spoed aanvullende maatregelen te nemen.

Baken voor trambestuurders 

Het nieuwe sein is op vrijdag 15 januari door de storingsdienst van Strukton Rail geplaatst en is vanaf grote afstand goed zichtbaar. Het sein werkt als een baken voor de trambestuurders om hen erop te attenderen dat ze het wissel naderen, zodat zij voldoende tijd hebben om het vervolgspoor te kiezen naar de eindhalte Nieuwegein-Zuid. Deze maatregel beperkt daarmee ook het risico op wisselstoringen. De maximale snelheid vlak voor het wissel is bovendien beperkt naar 20 kilometer per uur. Ook dit helpt de trambestuurders om op tijd af te remmen en over het wissel de rijweg naar de eindhalte in te slaan.

Situatie blijft onder toezicht

De provincie Utrecht houdt intussen samen met vervoerder U-OV de situatie op deze locatie van de vernieuwde tramlijn extra goed in de gaten. Daarbij wordt ook gekeken naar het technisch functioneren van het beveiligingssysteem dat het wissel en het sein aanstuurt.

Voor persinformatie:
ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl030 - 258 31 96

Voor algemene vragen over de provincie Utrecht:
info@provincie-utrecht.nl030 258 91 11