Nachtwerk bij tijdelijke tramhalte Nieuwegein-Centrum

Sinds 3 januari is de vernieuwde tramlijn tussen Utrecht en Nieuwegein-Zuid geopend. Langs deze lijn bevindt zich de tijdelijke tramhalte Nieuwegein-Centrum. Vooruitlopend op de realisatie van de definitieve halte volgend jaar voeren we daar deze week nog enkele afrondende werkzaamheden uit.

Trambestuurder

De komende week voeren we bij deze halte werkzaamheden uit om de aansluiting tussen de perrons en de tram te optimaliseren. Deze werkzaamheden worden door de aannemer in de nacht uitgevoerd zodat het openbaar vervoer dan niet wordt gehinderd. Dit werk bij de tijdelijke tramhalte wordt uitgevoerd in de nachten van maandag 3 tot en met vrijdag 7 mei. Gewerkt wordt tussen 01.30-05.00 uur.

Hinder

Tijdens de uitvoering van dit werk kunnen bewoners in de nacht tijdelijk geluidsoverlast ervaren van de zaagmachines die worden ingezet en het aggregaat voor de tijdelijke stroomvoorziening. Met de aannemer is afgesproken dat we overlast zo beperkt mogelijk houden. Bewoners en bedrijven blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar en er zijn geen wegafzettingen. Op de parkeerplaats bij de halte wordt een bouwkeet geplaatst.

Bewoners in de buurt van deze halte hebben we tevoren met een brief geïnformeerd over deze werkzaamheden