Nachtwerk aan trambaan in IJsselstein

Binnenkort voeren we onderhoudswerkzaamheden uit aan de trambaan in IJsselstein, vlakbij het eindpunt van de lijn aan de Praagsingel. Deze opknapbeurt is nodig door slijtage aan het spoor. Bovendien geven we hiermee gehoor aan recente klachten die we hebben ontvangen over geluidsoverlast van passerende trams.

slijpen_spoor.jpg

Het werk wordt uitgevoerd in de nacht van maandag 10 juni tussen 01.45 en 06.45 uur. De nacht daarop werkt onze onderhoudsploeg van Strukton Rail tussen 01.45 en 04.30 uur. Het werk gebeurt ’s nachts omdat er dan geen trams rijden en het openbaar vervoer er zo geen last van heeft.

Spoorstaven omkeren

Omdat de spoorstaven in dit deel van de trambaan zijn versleten, keren we ze om. Het onderste gedeelte van het spoor kunnen we zo als nieuw gebruiken. We verlengen op die manier de levensduur van de trambaan. Door gebruik te maken van rails waar nog niet op gereden is, is er bovendien voor inwoners in de directe omgeving minder geluid te horen van passerende trams.

Om dit werk mogelijk te maken, worden gedeelten van het spoor geslepen en opnieuw in elkaar gezet. Het gebruik van slijpmachines kan ’s nachts tijdelijk voor geluidsoverlast zorgen. Bewoners die dichtbij de trambaan wonen, zijn daarom vooraf over de werkzaamheden geïnformeerd.

Periode overbruggen

De onderhoudswerkzaamheden zijn bedoeld om de periode te overbruggen tot de zomer van 2020. Dan zal de trambaan in IJsselstein en Nieuwegein-Zuid bijna helemaal worden vernieuwd. De haltes worden dan ook aangepast voor de nieuwe, langere trams.

info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11

ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl, (030) - 258 31 96