Nachtelijke werkzaamheden trambaan in Utrecht

Het trambedrijf van de provincie voert binnenkort nachtelijke onderhoudswerkzaamheden uit aan de trambaan in Utrecht. Het systeem dat de wissels en seinen aanstuurt wordt dan in de nacht schoongemaakt.

Tram in Utrecht
Tram in Utrecht. Foto: Rick Huisinga

De werkzaamheden richten zich op de assentellerboxen in de trambaan. Deze assentellers kondigen naderende trams aan en geven dit door aan het systeem dat de wissels en seinen aanstuurt. Deze assentellerboxen vragen om regulier onderhoud en worden daarom schoongemaakt. Het werk wordt in de nacht uitgevoerd omdat dan het openbaar vervoer niet wordt gehinderd.

In de nacht van 28-29 augustus wordt gewerkt bij de eindhalte van de tramlijn P+R Utrecht Science Park. In de nacht van 30-31 augustus vinden werkzaamheden plaats tussen de tramhalte Vaartsche Rijn en de Laan van Maarschalkerweerd. Tijdens deze nachten wordt gewerkt tussen 22.15 - 5.25 uur. In de nacht van 1 september vinden werkzaamheden plaats tussen de tramhalte Utrecht Centraal Centrumzijde en de Adema van Scheltemabaan tussen 1.30 - 5.15 uur.

Nachtwerk bij Utrecht CS

In de nacht van 3-4 september vervangt de onderhoudsploeg één van deze assentellerboxen bij de tramhalte Utrecht Centraal Centrumzijde. Daarvoor moet een gedeelte van het beton worden gesloopt en dit werk kan tijdelijk voor geluidsoverlast zorgen. Deze werkzaamheden hier zijn tussen 22.00 - 12.00 uur.

Bewoners vlakbij de trambaan kunnen in bovengenoemde nachten tijdelijk geluidsoverlast ervaren omdat het spoor wordt schoongemaakt met hogedrukreinigers.

Missing Herbruikbare inhoud.