Mind the Gap – aanpassing nieuwe tramhaltes

De komende weken voert het trambedrijf van de provincie Utrecht diverse aanvullende werkzaamheden uit aan de perrons van de nieuwe tramhaltes. Om de toegankelijkheid van de haltes voor minder valide reizigers bij het in- en uitstappen te verbeteren, passen we op een aantal haltes de perronrand en het tegelwerk aan. Op sommige haltes plaatsen we ook een kunststof strip waarmee de ruimte tussen het perron en de tram kleiner wordt gemaakt. Met deze maatregelen verbeteren we vooral de toegankelijkheid van de tramhalte en de nieuwe trams voor gebruikers van rolstoelen en rollators.

Drie medewerkers werken aan de betegeling van de tramhalte

Deze werkzaamheden willen we afgerond hebben voordat de nieuwe trams overdag testritten gaan rijden op de dienstregeling. Om de beschikbare tijd zo goed mogelijk te gebruiken, voeren we dit werk in Utrecht en Nieuwegein tussen 27 november en 30 november uit, zowel overdag als in de nacht. In verschillende ploegen wordt daar tegelijkertijd gewerkt.

Op de volgende tramhaltes wordt langs dit deel van de lijn gewerkt: Jaarbeursplein, Graadt van Roggenweg, 24 Oktoberplein, Batau-Noord, Wijkersloot, Wiersdijk, Nieuwegein-Zuid (eindpunt). Bij de halte Nieuwegein-Stadscentrum (tijdelijke halte ter hoogte van Spoorstede) worden deze werkzaamheden uitgevoerd in de periode 24-27 november . De verwachting is dat we per halte 1 tot 2 dagen en nachten bezig zijn. Op bijna alle haltes worden beide perrons aangepast.

Werkzaamheden in IJsselstein

Ook op een aantal haltes langs de tramlijn in de wijk Doorslag (Nieuwegein) en in IJsselstein worden deze werkzaamheden uitgevoerd tussen 1-15 december. Op dit deel van de tramlijn vinden werkzaamheden plaats overdag bij  de volgende tramhaltes: St. Antonius Ziekenhuis, Doorslag, Hooghe Waerd, Eiteren, Achterveld, IJsselstein-Binnenstad en IJsselstein-Zuid (eindpunt).

Hinder

Bij deze werkzaamheden maken we gebruik van een kraan en boor die enige geluidshinder kunnen geven. Op sommige haltes wordt ook het tegelwerk ingezaagd. Geluidsoverlast zullen we zo beperkt mogelijk houden doordat we de meeste geluidgevende werkzaamheden overdag uitvoeren. De omgeving bij de haltes blijft tijdens dit werk bereikbaar voor het verkeer.