Herstelwerk na ontsporing trams

De aanrijding met twee van onze trams op 16 maart door een bestelbus op lijn 22 had niet alleen een ontsporing van de trams tot gevolg maar ook forse schade aan zowel de trams als de trambaan. In de nacht van 28 op 29 maart moeten daarom herstelwerkzaamheden worden uitgevoerd aan de bovenleiding van de trambaan.

afvoer beschadigde tram.jpg

 

Hoewel afgelopen week de trambaan voldoende is gerepareerd om de dienstregeling te kunnen hervatten zijn er nog extra werkzaamheden nodig aan de bovenleiding om ervoor te zorgen dat de rijdraden waarvan de trams stroom afhalen goed zijn afgesteld. Vlakbij stadion Galgenwaard, waar het incident heeft plaatsgevonden, worden daarom in de nacht van zondag 28 maart op maandag 29 maart herstelwerkzaamheden uitgevoerd. De werkzaamheden zijn van 22.30-5.30 uur. Er wordt in de nacht gewerkt om het openbaar vervoer niet te verstoren.

Hinder

Bewoners nabij het stadion Galgenwaard kunnen in deze nacht tijdelijk geluidshinder ervaren van de hoogwerkers die over het spoor rijden. De bewoners van de nabijgelegen Herculesflat zijn daarom tevoren op de hoogte gesteld van deze werkzaamheden met een informatiebrief.