Herfstcampagne in Utrecht en Nieuwegein

Nu het weer herfst is, gaat onze onderhoudsploeg regelmatig op pad om bladeren van de trambaan te verwijderen. Natte bladeren kunnen namelijk zorgen voor slijtage aan de wielen van onze trams en voor geluidsoverlast. Het werk wordt ’s nachts uitgevoerd omdat het openbaar vervoer dan niet gehinderd wordt. Vanwege de inzet van bladblazers kan er tijdelijk sprake zijn van geluidsoverlast. 

hersftbladeren_op_spoor

In de nachten van 23 en 24 november ruimen we met een speciaal onderhoudsvoertuig en met bladblazers de trambaan op tussen de haltes Jaarbeursplein en P+R Westraven. Dit werk vindt plaats tussen 23.00 en 05.00 uur. In deze nachten maken we ook de trambaan schoon aan de Zuidstedeweg in Nieuwegein. . 

Schoonmaak tramlijn 22 

Op de nieuwe tramlijn 22 tussen Utrecht Centraal en P+R Utrecht Science Park rijden de trams momenteel met reizigers aan boord. Om ook daar de trams goed te laten rijden, is het nodig bladeren van de rails te halen. In de nacht van zondag 22 november wordt dit werk uitgevoerd tussen de haltes Padualaan en Heidelberglaan.