Haltebouw Jaarbeursplein Fast Forward

Tramhalte Jaarbeursplein in Utrecht is afgelopen zomer grondig op de schop gegaan.  Niet alleen zijn de perrons geschikt gemaakt voor de komst van de nieuwe trams.  De gehele halte is omgebouwd van tijdelijk eindstation naar doorgaande halte voor de trams. Met een speciale camera registreerden we dit werk tussen 4 juli en 14 augustus.

Vanaf het moment dat de tramhalte werd gesloopt, zaten we letterlijk bovenop het werk om de kijkers een impressie te geven van de werkzaamheden. Daarvoor werd in een mast bij de trambaan een timelapse camera opgehangen. De zes weken die nodig waren om halte Jaarbeursplein  te vernieuwen, passeren in dit speciale videojournaal versneld de revue. Op de halte krioelt het van hijskranen, hoogwerkers en bouwvakkers.  Het kopspoor links was de eerste dag op 4 juli al onder de slopershamer verdwenen. Daarna verschijnen aan weerszijden van de trambaan de nieuwe haltes in beeld, die langer en lager zijn om aan te sluiten op het formaat van de nieuwe trams.  Ook de bovenleiding werd hier vernieuwd, evenals de wissels van het spoor.

Knooppunt

Met een directe aansluiting op Utrecht C.S. is halte Jaarbeursplein de plek waar de meeste reizigers met de tram op deze lijn in- en uitstappen.  Het knooppunt biedt vanaf volgend jaar de mogelijkheid om door te reizen naar de centrumzijde van Utrecht. Dat scheelt een flink eind lopen door het stationsgebied. Bovendien kunnen reizigers vanaf dat moment ook met de tram de rit vervolgen naar Utrecht Science Park.

Ron.van.Dopperen@provincie-utrecht.nl, 06 46 99 47 12

info@provincie-utrecht.nl, 030 258 91 11

Volg de provincie op twitter