Gratis met tram van 19 september tot 2 oktober

Reizigers hebben de afgelopen twee jaar regelmatig overlast gehad door werkzaamheden waardoor de tram niet reed. Daarom biedt provincie Utrecht reizigers gratis reizen op alle trams van U-OV, gedurende twee weken, van 19 september tot 2 oktober 2022.

Tram 22 bij Utrecht Science Park
Tram 22 bij Utrecht Science Park. Foto: Rick Huisinga

Vanaf de zomer kan zonder overstap met de tram vanuit Nieuwegein en IJsselstein naar Utrecht Science Park gereisd worden. In de avond en in het weekend rijdt de tram door naar Utrecht Centraal Centrumzijde en doordeweeks helemaal naar P+R Science Park.

In- en uitchecken niet nodig

In- en uitchecken is tijdens de actieperiode niet nodig. U kunt kosteloos in- en uitstappen op alle tramlijnen:

  • Tram 20: Nieuwegein-Zuid - Utrecht CS - Utrecht Science Park

  • Tram 21: IJsselstein-Zuid - Utrecht CS - Utrecht Science Park

  • Tram 22: Utrecht CS - Utrecht Science Park

Abonnementhouders

Voor abonnementhouders is er tijdens de actieperiode één gratis Provincie Dal Dagkaart (ter waarde van 10,30 euro) beschikbaar. Voor u zelf of om cadeau te doen. Met deze kaart reist u een hele dag in 2022 door de provincie met de bussen en trams van Syntus Utrecht en U-OV. Vraag de kaart aan bij U-OV.

Op de twee P+R locaties Westraven en Utrecht Science Park geldt in de twee weken een korting voor iedereen die daar parkeert. Deze korting geldt normaal gesproken alleen voor reizigers die een tramkaartje kopen, maar nu dat niet hoeft geldt de korting dus voor iedereen die daar parkeert.

Meer informatie

Meer informatie over de dienstregeling tram: www.u-ov.info.

Voor persinformatie:
miranda.mens@provincie-utrecht.nl06 53 21 55 01