Duurzame spuitcabine voor trams

in Remise

Om schade aan de trams te herstellen is onlangs in onze nieuwe werkplaats een spuitcabine ingebouwd. Een wereld op zich. Voorzien van een compressor en stofzuig installatie functioneert de cabine volledig zelfstandig, los van de overige apparaten en machines.

Spuitcabine

De cabine is gebouwd volgens de Europese norm, dus minimaal 60 minuten brandwerend en dit geldt voor alle deuren, wanden, dak en de ramen. Bijzonder is dat de spuitcomputer alle verschillende instellingen zo regelt dat er niet gespoten kan worden als er geschuurd, gelast of geslepen wordt. Andersom is het zo dat deze werkzaamheden onmogelijk zijn in spuit- en droogstand.

Europese primeur

Maar het meest unieke is hoe de spuitcabine wordt verwarmd en dat is volgens leverancier Elpo BV een Europese primeur. De verwarming wordt verzorgd door een grote warmtepomp die is aangesloten op de zonnepanelen die we op het dak van onze tramremise hebben laten plaatsen. Daardoor is er geen uitstoot van broeikas gassen. Verder is deze verwarming voorzien van een Warmte-Terug-Win installatie met een rendement van ca. 80 procent.

Dit alles maakt dat deze duurzame spuitcabine extreem energie-zuinig is.

Voor persinformatie:
ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl, 030 - 258 31 96