Bouw nieuwe tramremise gaat eindfase in

De bouw van de nieuwe tramremise gaat de laatste, beslissende fase in. De werkplaats is inmiddels overgedragen aan het trambedrijf van de provincie Utrecht. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de installatie van de verschillende onderhoudssystemen. Voordat de remise in gebruik wordt genomen, legt Strukton nieuw spoor aan. Nog even en de eerste tram rijdt deze zomer de nieuwe werkplaats in.

spoorbouw_remise_nieuwegein_foto_alfonsairvideos.jpg

Volop activiteit op het remiseterrein in Nieuwegein: medewerkers van Strukton Rail zijn druk bezig met  de aanleg van nieuw spoor. De rails en wissels sluiten de werksporen in de nieuwe werkplaats aan op het buitenterrein. Zo krijgt de werkplaats een directe hoofdingang met een verbinding naar de trambaan.

Van oude naar nieuwe werkplaats

Omdat het onderhoud aan de trams tijdens het werk doorloopt, blijft de huidige werkplaats zo lang mogelijk in bedrijf. Vanaf 15 juli 2019 verandert deze situatie en wordt het oude spoor doorgesneden. De trams kunnen dan niet meer voor onderhoud naar de vier onderhoudssporen in de oude werkplaats. Twee weken later wordt de aansluiting met nieuw spoor op de nieuwe werkplaats afgerond en start de ingebruikname van de nieuwe tramremise.

Tijdens deze overbruggingsperiode blijft in de bestaande werkplaats (oude wasstraat) een werkspoor beschikbaar voor onderhoud van de trams. Omdat in de zomervakantie met minder trams wordt gereden, is minder onderhoud nodig. Dit is daarom het juiste moment om de oude werkplaats buiten bedrijf te stellen.

Om de onderhoudswerkzaamheden in de werkplaats veilig te kunnen uitvoeren, rondt Tractie & Besturingsaannemer Engie de installatie van een overkoepelend veiligheidssysteem af. De komende weken wordt dit systeem getest en beproefd. Op dit moment worden ook de laatste werkzaamheden aan het kantoor afgerond. In dit kantoor trekken alle medewerkers van het trambedrijf en vervoerder U-OV in. Ook de verkeersleiding krijgt hier een werkplek.

Verhuizing medewerkers

Nadat de nieuwe werkplaats met de werkplaatssystemen integraal is getest, start in augustus het onderhoud van de trams weer volledig op. Zodra de bestaande werkplaats is gesloopt en het terrein is ingericht, verhuizen dit najaar alle remisemedewerkers naar de nieuwe huisvesting. De officiële ingebruikname van de remise in Nieuwegein is op 28 november 2019.

Voor algemene vragen over de provincie Utrecht:
info@provincie-utrecht.nl, (030) 258 91 11

Voor persinformatie:
ron.van.dopperen@provincie-utrecht.nl, (030) - 258 31 96