Bomen verwijderd bij tramhaltes IJsselstein

Eind maart zijn bij tramhalte Hooghe Waerd in IJsselstein bomenĀ verwijderd. BAM Infra Rail B.V. voerde dit werk uit in opdracht van het trambedrijf van de provincie Utrecht. De bomen moesten worden verwijderd vanwege werkzaamheden komende zomer aan de trambaan.

halte_hooghe_waerd_1.jpg

De tramhaltes worden verlaagd en verlengd zodat deze aansluiten op de nieuwe trams. Het risico is dat vanwege de bouw van de nieuwe haltes de wortels worden beschadigd. Bomen met beschadigde wortels kunnen omvallen. Vanwege de veiligheid is daarom in overleg met de gemeente IJsselstein besloten de bomen te verwijderen. Het gaat om elf bomen bij halte Hooghe Waerd. Met de gemeente is afgesproken dat zoveel mogelijk bomen in de directe omgeving worden terug geplant. Verspreid langs de trambaan worden overigens nog bij meerdere perrons heggen verwijderd.

Hinder

Om geluidshinder beperkt te houden, zijn de bomen overdag verwijderd. Bij de halte Hooghe Waerd is gewerkt op dinsdag 24 maart tussen 7.00- 18.00 uur. In de nabijheid van de haltes zijn enkele parkeervakken tijdelijk afgezet. Toen de bomen uit de grond werden gehesen was er tijdelijk geen fietsverkeer mogelijk bij Poortdijk en op de Prins Willem Alexanderdijk. Verkeer werd ter plekke omgeleid.

Let op: geen trams maar bussen!

Zomer 2020 vernieuwt BAM in opdracht van de provincie de trambaan in IJsselstein en Nieuwegein-Zuid. Bovendien worden langs de gehele tramlijn 23 haltes omgebouwd om aan te sluiten op de nieuwe trams. Vanwege dit werk rijden er tussen 30 mei en 20 augustus 2020 geen trams maar vervangende bussen. In het weekend van 4 april rijden geen trams in Nieuwegein-Zuid. In het weekend van 18 april rijden geen trams in IJsselstein. De tramlijn tussen de haltes Jaarbeursplein en P+R Westraven blijft in gebruik tot 4 juli 2020.