Blik in vogelvlucht op nieuwe trambaan City Nieuwegein

Op 16 maart arriveerde op de bouwplaats van City Nieuwegein een enorme kraan. De indrukwekkende hijsinstallatie plaatste daar het nieuwe wissel van de trambaan precies op de plek van bestemming.

Puzzelen op de vierkante centimeter, zo kan je het plaatsen van een dergelijk groot wissel het beste omschrijven. Het werk luistert nauw en alles moet tot in de puntjes zijn afgestemd om ervoor te zorgen dat alle onderdelen van het wisselcomplex naadloos op elkaar aansluiten.

Nieuwe trambaan voor Nieuwegein.

Voor dit eerste videojournaal over het tramproject in Nieuwegein vertelt technisch manager Herman Treurniet van het trambedrijf provincie Utrecht over dit bijzondere werk en hoe het project voor de vernieuwde tramlijn in City Nieuwegein er momenteel voorstaat.

We nemen je mee met actuele videobeelden van dit werk door cameraman en drone piloot Jan Buteijn. Vanuit vogelvlucht zie je de nieuwe trambaan schitterend mooi in beeld!

Meer weten?

Ga voor meer informatie over het project naar www.regiotramutrecht.nl/city

Informatie over vervangend busvervoer: www.u-ov.info/tram